KAYSERİ / MELİKGAZİ - Ağırnas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Ock

Okulumuzda 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem sonunda sınıflar arası futbol turnuvası yapıldı. Ayrıca bilgi yarışması, film ve belgesel gösterimi gibi etkinlikler gerçekleştirildi.

Ara

Okulumuz Öğrencisi Ömer Efe BOZDAĞ Bilek Güreşi Müsabakasında kilosunda il birincisi olmuştur. Ahmet Turan DÖLEK kilosunda İl 3. sü olmuştur.

Ekm

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL AİLE BİRLİĞİ TOPLANTISI 26/10/2023 TARİHİNDE SAAT 15:00 YAPILACAKTIR.

GÜNDEM MADDELERİNE AŞAĞIDAKİ LİNKTEN ULAŞABİLİRSİNİZ.

13 EKİM DÜNYA AFET RİSKLERİNİN AZALTILMASI GÜNÜ

Her yıl Ekim ayının 13' üncü günü "Dünya Afet Risklerinin Azaltılması" günü olarak kutlanmaktadır. Afetlerde risk azaltımı, afet nedenlerini analiz etme ve azaltmaya yönelik sistematik çalışmaları kapsayan bir kavramdır. Tehlikelere maruz kalmanın, incinebilirlik nedenlerinin azaltılması, yerleşim yerlerinin ve çevrenin yönetimi, olaylara hazırlık ve erken uyarı sistemleri geliştirilmesi gibi uygulamalar afetlerde risk azaltımı çalışmaları arasında yer almaktadır. Afetlerde risk azaltımı, afet yönetimi, afetlere hazırlık gibi disiplinleri içinde barındırmakta ve sürdürülebilir gelişmenin önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Bu hususta geliştirme sağlanabilmesi ve bu gelişmenin sürdürülmesi afet risklerinin azaltılması ile mümkün olup, afetlerde risk azaltımı çalışmaları toplumun her kesimini, kamu ve özel sektörün tüm birimlerini içermektedir. Güvenli yaşam, her türlü tehlikeye karşı bilgili ve hazırlıklı olmakla mümkündür. Bunun için çevremizde oluşabilecek afet riskleri hakkında bilgi sahibi olmalı, yeni yerleşim alanlarını afet riski taşıyan bölgeler dışında kurmalı, tehlike kaynaklarına yakın bir yerde yaşıyorsak binamızın bu duruma uygun güvenlik seviyesinde inşa edildiğinden emin olmalı, afet ve acil durumlara karşı bir 'Aile Afet Planı' hazırlamalı, temel ihtiyaçları karşılamak üzere bir 'Acil Durum Çantası' hazırlamalı, Zorunlu Deprem Sigortası ve gerekli diğer sigortaları yaptırmalı, tüm aile üyelerinin acil durum telefon numaralarını ve bu numaraların nasıl aranması gerektiğini bildiğinden emin olmalı, afete hazırlık eğitimlerinin yanı sıra tamamlayıcı bilgileri içeren ilk yardım, yangın gibi eğitimleri almalı, afet ve acil durumlar sırasındaki doğru davranış şekillerini öğrenmeli ve çocuklarımıza öğretmeliyiz.

meb_iys_dosyalar/38/14/765396/dosyalar/2023_10/11155036_60471-13-ekim-dunya-afet-risklerinin-azaltma-gunu.docx

Haftalık ders programına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

May

Gençlik Haftası ve 19 Mayıs Atatürk' ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı okulumuzda etkinliklerle kutlandı.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u Anma Günü'nü okulumuz öğretmen ve öğrencileriyle birlikte idrak ettik.

Mesleki Eğitim Merkezi Ustalık Telafi Programı

Ekm

13 Ekim günü, Birleşmiş M illetler  Genel Kurulu'nun onay i ile 1989 yılından itibaren  "Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü" olarak belirlenmiştir. Afetlerde risk azatlımı, afet yönetimi, afetlere hazırlık   gibi   disiplinleri   içinde   barındırmakta   ve   sürdürülebilir   gelişmenin   önemli    birparçasını oluşturmaktadır. Bu gelişmenin sürdürülmesi afet risklerinin azaltılması ile mümkün olup geleceğimizi şekillendirecek olan çocuklarımızı bu alanda bilinçlendirmek için "Afete Hazırlık" konusunda farkındalıklarının ve bilgi düzeylerinin artırılması amaçlanmaktadır. "13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü" kapsamında;Bu kapsamda okulumuzda "13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü" çeşitli etkinlikler düzenlenmiştir.

Ara

Ock

Okulumuz hizmet binası Kayseri ili Melikgazi ilçesi Ağırnas Mahallesinde bulunmaktadır.

Okulumuz 2018-2019 Eğitim – Öğretim yılında Melikgazi Belediye Başkanının belediye garaj binasının tadilat ettirilmesiyle okula dönüştürülmüştür. Melikgazi Belediye Başkanı Sayın Memduh BÜYÜKKILIÇ  meslek lisesi olarak eğitim öğretime kazandırdığı Ağırnas'taki okul binasında eğitim alacak meslek lisesine kayıt yaptıracak ve nakil aldıracak olan öğrencilere aylık burs vererek sahip çıktı.

Bölge insanının yaşamında ekonomik anlamda önemli katkı sağlayan İnşaat Teknolojileri bölümünün yanı sıra, Bilişim Teknolojileri ve Makine Teknolojileri bölümü de yer alıyor.