T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAYSERİ / MELİKGAZİ - Ağırnas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ

GENEL BİLGİLER :

İnşaat programının amacı, mimari projeyi yorumlayıp, uygulayabilen, gerektiğinde proje tasarımı ve çizimini tek başına yapabilen, bilgisayar kullanmasını, özellikle mimari-betonarme konularındaki paket programlarla tasarım ve çözümleme yapabilen, Autocad ve Word, Excel gibi çok amaçlı programlara hakim, inşaat malzemelerinin özelliklerini bilen, beton karışım hesabı yapan, keşif, metraj, hakediş düzenleyebilen, topografya, aplikasyon konularında bilgili, arazi ölçümü yapabilen, edindiği teorik bilgileri staj döneminde pekiştiren, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip eden ara elemanlar yetiştirmektir.

Ülkemizin aktif deprem kuşağında olması, inşaat sektöründeki gelişmeler ve iyi yetişmiş ara eleman ihtiyacı göz önünde bulundurulduğunda bu ihtiyacın karşılanmasında, İnşaat Programına büyük görevler düşmektedir.

Kapsam

Çağımızda teknolojik gelişim, tüm ulusların temel hedefi haline gelmiştir. Teknolojik gelişimin temelinde ise bilimsel çalışma ve araştırmalar yatmaktadır. Üniversitelerimiz, bilimsel araştırmaya dayalı eğitim-öğretim yoluyla, eğitimin ülke kalkınmasındaki önemli rolünü pekiştirme sorumluluğunu üstlenmiştir. Teknolojik gelişim sürecinde; emek, sermaye ve doğal kaynaklar kadar bir başka önemli unsur da yetişmiş insan gücüdür. Bu nedenle eğitim; bilgili, düşünen, üreten ve karşılaşılan problemleri çözebilen nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi açısından günümüzde her zamankinden daha fazla önem kazanmıştır.

Kastamonu Meslek Yüksekokulu İnşaat Programı, matematiğe ilgi duyan, çizim yapma istek ve yeteneğine sahip olan kızlı erkekli lise son sınıf öğrencilerinin rahatlıkla tercih edebilecekleri, kendilerini geliştirebilecekleri bir bölümdür.

Kampus alanımız, öğrencilerimiz için hem doğayla iç içe güzel bir mekan, hem de topografya, inşaat imalatı çalışmalarını yapabildikleri geniş bir uygulama alanı olma özelliğine sahiptir. Ayrıca malzeme laboratuarımızda kamu ve özel sektörün talepleri doğrultusunda araştırma çalışmaları yapılmaktadır. Bilgisayar laboratuarımızda ise öğrencilerimizin uygulamalı Autocad ve çok değişik paket programlar kullanma olanağı vardır.

İnşaat Programında 1 Doç. Dr. ve 3 Öğretim görevlisi kadrolu olarak görev yapmaktadır. Okul personelimiz ve öğretim kadromuz öğrencilerimize iyi bir eğitim vermek adına üzerlerine düşen tüm görevleri yerlerine getirmektedirler.

Programımız öğrencileri, okulumuzda düzenlenen konferans, söyleşi, sempozyum gibi faaliyetlere katılmakta, düzenlenen teknik ve sosyal gezilerden de yararlanmaktadırlar.

Hedef

İnşaat sektörünün özellikle gelişmekte olan ülkelerdeki önemi nedeniyle; teoriyi uygulamaya aktarabilen, teknik ve genel konular arasında denge kurabilen, her türlü teknolojik gelişmeye uyum sağlayabilen ihtisas sahibi elemanların yetiştirilmesi görevini kendine ilke edinmiştir.

Mezunların Alacağı Unvanlar ve Çalışabilecekleri Alanlar

Programı başarı ile bitiren öğrencilerimize "İnşaat Teknisyeni" ünvanı verilmektedir. İnşaat Programı olarak her geçen gün artan nitelikli eğitimimiz ile bilgi ve beceri sahibi uygulamacı, teknik elemanlar yetiştirmekteyiz. Bu elemanlar mezun olduklarında proje bürolarında tasarım ve çizim işlerini yapar, şantiyelerde ise mimar ve mühendislerin yardımcısı olarak uygulama görevini yürütürler. Hazır beton santrallerinde laboratuar deneylerini, beton karışım hesaplarını yapma görevlerini üslenmektedirler.

 

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.07.2019 - Güncelleme: 14.03.2024 15:09 - Görüntülenme: 569
  Beğen | 0  kişi beğendi